Україна уніфікує ставки ввізного мита на окремі товари

10 жовтня 2021 79 0
Україна уніфікує ставки ввізного мита на окремі товари

Уряд схвалив проєкт Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок  ввізного мита на окремі товари», підготовлений Мінфіном спільно з Держмитслужбою за погодженням з Мінекономіки. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Законопроєктом пропонується уніфікувати (переглянути) ставки ввізного мита з урахуванням зв’язаних ставок СОТ на 92 товари, що класифікуються залежно від їх хімічного складу, ступеня обробки, технічних характеристик тощо, та які неможливо точно ідентифікувати на момент їх митного оформлення без додаткових лабораторних досліджень.

У переліку товарів, за якими буде змінюватися мито, є деякі с/г товари, зокрема:

  • риба;
  • м'ясні продукти;
  • насіння.

«У результаті уніфікації ставки ввізного мита на окремі товари незначною мірою збільшаться, на інші — зменшаться. Також  пропонується підвищити рівень  повних ставок ввізного мита до рівня нових уніфікованих пільгових ставок ввізного мита», — зазначили у Мінфіні.

Такі зміни до Митного тарифу дозволять спростити процедури класифікації та прискорити митне оформлення однорідних товарів.

Схвалений Урядом проєкт Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на окремі товари» найближчим часом буде направлено на розгляд парламенту.

Читайте також: Для фермерів запустили онлайн курс, який сприятиме виходу бізнесу на новий рівень

Виконано за допомогою Disqus