Названо найбільш економний варіант самостійного зберігання зерна

12 листопада 2021 10613 0
Склад зі зберігання зерна
Склад зі зберігання зерна

Через зростання вартості газу, елеватори підняли ціни на сушку та зберігання зерна. За таких умов фермери обладнують власні елеватори або склади для зберігання врожаїв. Про це йдеться в матеріалі «Бюджетний елеватор: як фермери організовують власне зберігання зерна без великих вкладень» на Elevatorist.com.

«В господарствах перелаштовують для зберігання зерна старі приміщення, які спочатку будували для інших цілей. А ось металічні склади можна перевозити, — цим також користуються фермери. На практиці був випадок переобладнання старого корівника під зерносклад», — розповів експерт в автоматизації зерносушильних комплексів, кандидат технічних наук Василь Знайдюк. 

Зі слів експерта, перевозні склади легко демонтувати, перевезти і заново змонтувати. Вони потребують фундаменту під колони, твердого покриття, перекриття у вигляді профнастилу чи шиферу. Можна заощадити гроші на вартості металу, будівельних роботах і строках будівництва. Тому це ідеальний варіант для невеликих фермерів.

«Фермерському господарству такий склад обійдеться трохи дорожче, ніж ціна металобрухту, плюс демонтаж, перевезення і монтування. Але найбільш економний варіант, — взяти склад в оренду, відремонтувати і користуватися», — зауважив  Василь Знайдюк. 

Читайте також: Аграрії обмолотили 73% площ кукурудзи за врожайності 7 т/га

Виконано за допомогою Disqus