Подорожчання газу вплине на здорожчання молока — експерт

14 жовтня 2021 221 0
Молоко
DepositphotosМолоко

Останній моніторинг цін на молоко показав, що в Україні триває тренд до зростання цін на продукт. Хоча аналітики відзначають, що темпи росту максимально сповільнилися. Одна з причин такої тенденції — підвищення цін на газ для підприємств. Про це повідомили в Асоціації виробників молока.

Зі слів експерта Володимира Андрійця, наразі економічна ситуація в переробників, особливо на фоні зростання тарифів на газ для промислових підприємств, є досить складною. У таких умовах переробні підприємства вимушені підвищувати відпускні ціни для мереж.

«Зростання цін вітчизняної продукції на полиці зафіксоване ще  у вересні, неминуче призведе до падіння попиту на неї, а в іншому випадку вона може заміститися імпортною, об’єми якої продовжують активно нарощуватися і в поточному році», — зауважив він. 

На думку експерта, до весни можуть вижити не всі учасники ринку. Галузь потребує уваги з боку держави, посилення державної підтримки та кроків, які б змогли знизити собівартість продукції через механізми зниження податкового навантаження.

Читайте також: В Україні пропонують обнулити ставку на імпорт та експорт тварин

Виконано за допомогою Disqus