Названо важливі особливості гербіцидного захисту кукурудзи

15 жовтня 2021 202 0
Названо важливі особливості гербіцидного захисту кукурудзи
Kurkul.com

Для планування гербіцидних схем захисту кукурудзи важливими чинниками впливу є: температурні режими, вологозабезпеченість, тип ґрунту та способи його обробітку, видовий склад бур’янів на полі та ступінь забур’яненості, особливості сівозміни у господарстві. Про це розповів Віталій Лапчинський, менеджер компанії LNZ Group у матеріалі «Розробка систем захисту кукурудзи залежно від погодних умов» на SuperAgronom.com.

За його словами, технологія вирощування кукурудзи включає кілька складових, які в сукупності складають майбутній урожай культури. Найбільше на ріст та розвиток кукурудзи впливають тепло і волога — основні лімітуючі фактори вирощування культури.

Окрім того, волого- та теплозабезпеченість є маркерами при підборі ґрунтових гербіцидів:

  • в теплих і посушливих умовах для контролю двосім’ядольних та злакових бур’янів ми рекомендуємо використовувати бакову суміш із ґрунтових гербіцидів САХАРА (ацетохлор, 900 г/л) та АЙДАХО (тербутилазин 500 г/л);
  • в теплих і вологих умовах вирощування кукурудзи ефективнішою буде схема ґрунтового захисту у комбінації ДАБЛТРАЙ (S-метолахлор, 960 г/л)+ АЙДАХО (тербутилазин 500 г/л);
  • за умови низьких вологості ґрунту та температури повітря ідеальними партнерами для ґрунтового захисту буде бакова суміш із гербіцидів СОРА-НЕТ (пропізохлор, 720 г/л) + АЙДАХО (тербутилазин 500 г/л).

Читайте також: Аграрії скорочуватимуть застосування добрив через зростання цін — експерт

Виконано за допомогою Disqus