Для України відкрито новий ринок збуту жита

19 жовтня 2021 372 0
Жито
Жито

Вперше за останні 12 років українське жито експортували в Туреччину. Загалом було експортовано 10 336 т зерна, що становить 26% всього жита, проданого Україною у липні-вересні 2021 р. Поставку здійснила компанія ALFA Smart Trading. Повідомляє Kurkul.com.

Як розповіли в ALFA Smart Trading, Україна не продавала жито до Туреччини з 2009 р. Водночас цей ринок є великим та цікавим внаслідок близького розташування. 

«Обсяги виробництва жита в Україні є незрівнянно меншими, ніж, наприклад, пшениці та кукурудзи. Тому в останні роки жито зазвичай відвантажувалося невеликими партіями до найближчих країн, зокрема, Польщі та Литви. Наша поставка до Туреччини — одна з перших поставок жита кораблем», — повідомив керівник ALFA Smart Trading Андрій Риженко.

Поставка була здійснена через Зерновий термінал НКХП, що є спільним підприємством Posco International та Orexim.

Читайте також: Аграрії відправили на експорт понад 10 млн тонн пшениці

«Туреччина — величезний ринок, який для України дуже перспективний. З початку сезону ми вели роботу в цьому напрямі. Якісно здійснивши першу поставку, ми заявили про себе на ринку Туреччини як надійний партнер і продемонстрували готовність експортувати жито великими обсягами. Найближчими днями ALFA Smart Trading готує до відправки до Туреччини ще один корабель із житом. Також компанія постачає жито меншими партіями до Польщі, Литви та Латвії», — додав керівник компанії.

Нагадаємо, ALFA Smart Trading — підрозділ трейдингу сільськогосподарською продукцією ALFA Smart Agro. Компанія пропонує:

  • високі ціни на закупівлю с/г продукції;
  • швидкий розрахунок;
  • зручну закупку: з господарства, на елеваторі або в порту;
  • валютні/експортні контракти.

З питань співпраці, будь ласка, звертайтеся за телефонами (050)441-25-67, (050)437-30-27.

Читайте також: На Київщині у пожежі на зерносушарці згоріло 10 тонн соняшника

Виконано за допомогою Disqus