Елеватори відмовляються приймати зерно від дрібних фермерів

27 жовтня 2021 17043 0
Зберігання зерна, елеватор
Kurkul.comЗберігання зерна, елеватор

Великі елеваторні комплекси відмовляються брати на зберігання зерно у сторонніх поклажодавців, зокрема дрібних фермерів. Причина полягає в тому, що в Україні стрімко зросли ціни на газ, який використовується для сушки зерна. Ріст цін триває і тому елеваторам важко визначити ціну зберігання та просушки зерна. Повідомляє Elevatorist.com.

Через таку ситуацію дрібні фермери, які не мають власних сушарок і складів, змушені продавати весь урожай відразу, оскільки везти зерно на більш віддалені елеватори невигідно.

«Люди просто здають збіжжя, бо інших варіантів немає. Раніше частину врожаю фермери продавали, а частину залишали на зберігання. А зараз нас поставили в такі межі, що зберігання немає. Продаєте за тією ціною, яка є зараз — продавайте», — розповів фермер Павло із Кіровоградської обл.

З його слів, подібна проблема існує не лише на Кіровоградщині.

«Знайомі також розповідали, що одна з елеваторних мереж теж не дуже хоче брати зерно на зберігання через ціни на газ. Я не називатиму компанію. Вона працює у всій Україні. Своє зерно вони зберігатимуть, бо нікуди подітися, а чуже — навіщо їм брати і ризикувати?», — розповів фермер.

Нагадаємо раніше йшлося, що цього сезону вологість кукурудзи на дуже високому рівні.

Читайте також: Аграрний фонд може зберігати стратегічні запаси зерна

Виконано за допомогою Disqus