На Чернігівщині агрофірма намагалась провести податкову аферу на 4,4 млн грн

29 жовтня 2021 856 0
На Чернігівщині агрофірма намагалась провести податкову аферу на 4,4 млн грн

На Чернігівщині працівники податкової служби під час перевірки одного з агропідприємств виявили спробу незаконно відшкодувати ПДВ сумою 4,4 млн грн. Підприємство купувало добрива в одній кількості, але в податкових накладних фігурували цифри в рази більші. Відповідно сума відшкодувань ПДВ була штучно завищеною. Повідомили в Головному управлінні ДПС області.

Агрофірма купувала у значних обсягах мінеральні та хімічні добрива. Але, операції з придбання добрив у окремих постачальників були лише на папері. Це здійснювалось з метою штучного формування сум податкового кредиту з ПДВ.

«Порушники задокументували придбання карбаміду у постачальників, які залучені у схемах ухилення від оподаткування. Ці постачальники вже фігурують у кримінальних провадженнях. Самі вони не виробляли даний товар, а здійснили його придбання в обсягах, що у 4-9 разів менші від обсягів їх подальшої реалізації», —  розповіли податківці.

Зокрема, увагу працівників ДПС привернуло те, що постачальником відвантажувався товар «карбамід марки Б у біг-бегах». А згідно з накладними залізниці та в товарно-транспортних накладних перевозився товар «карбамід, насипом». Тобто, у документах встановлено розбіжності. Для підтвердження походження товару підприємство надало паспорти якості, які видані зовсім іншим постачальником.

Тому за результатами документальної перевірки виявлено, що підприємство намагалось незаконно повернути з бюджету 4,4 млн грн ПДВ.

Читайте також: Фермери поділяться досвідом впровадження нових технологій на господарстві

Виконано за допомогою Disqus