Роботу Мінагропроду треба оцінювати окремо по трьох складових — думка

8 лютого 2016 84 0
Повноваження, які залишилися у Міністерства аграрної політики, можна розділити на три блоки
1lk.com.uaПовноваження, які залишилися у Міністерства аграрної політики, можна розділити на три блоки

Повноваження, які залишилися у Міністерства аграрної політики, можна розділити на три блоки, про це в інтерв'ю «Делу» сказав генеральний директор Українського клубу агарного бізнесу (УКАБ) Тарас Висоцький.

За його словами, перший — це контрольна функція. Раніше був цілий ряд інспекцій, зараз — Держпродспоживслужба.

«Другий — державні підприємства, які знаходяться у підпорядкуванні Мінагропроду. І третій — фактично основна функція міністерства — формування аграрної політики. Тепер проаналізуємо результати роботи в рамках кожного з напрямків», — зазначив він.

На його думку, щодо Держпродспоживслужби, то результат більше позитивний, ніж негативний.

«Вдалося провести кадрові перестановки, запускається центральний апарат, територіальні органи, з'явилося розуміння роботи цієї структури», — повідомив експерт.

Другий блок — державні підприємства, додає він. Тут об'єктивно нічого не змінилося за останні пару років. Ідея була хороша — провести публічні конкурси на посади керівників, але реалізація провалилася.

«Моя позиція — держактиви повинні бути приватизовані. Розпаювання ми вже проходили у 90-х роках, і це привело нас у нікуди. Повинна проводитися прозора приватизація через аукціон з цільовою спрямованістю коштів від продажу на розвиток аграрного сектора. Такий підхід аграрії б підтримали», — переконаний Тарас Висоцький.

Третій напрям — формування аграрної політики. Тут, на думку експерта, міністерство обов'язково має дуже активно співпрацювати з комітетом, адже голосує за закони парламент.

«У принципі, у більшості випадків діалог був збудований. Міністерство аграрної політики жодного разу не вставило палиці у колеса і підтримувало ініціативи профільного комітету», — підсумував експерт.

Виконано за допомогою Disqus