Вийшов новий випуск інфографічного довідника Агробізнес України 2020/21

2 листопада 2021 279 0
Вийшов новий випуск інфографічного довідника Агробізнес України 2020/21
Kurkul.com

Сьогодні, 2 листопада, вийшов спецвипуск щорічного інфографічного довідника «Агробізнес України» за 2020/21 маркетинговий рік, який приурочений до 30-річчя незалежності України. Повідомляє Kurkul.com.

Новий випуск «Агробізнес України 2020/2021» містить інфографіки, які згруповані за напрямами: агробізнес, рослинництво, тваринництво, переробна промисловість, інфраструктура та послуги, зокрема фінансові. 

«Разом з партнерами ми одні з перших, хто почав готувати щорічний аналітичний звіт про агросектор України. За ці роки довідник став невід’ємною частиною інструментарію аграрних компаній для аналізу тенденцій ринку та стратегічного планування. З року в рік ми спостерігаємо, як Україна зміцнює свої позиції серед лідерів світового ринку продовольства. Але віримо, що наші аграрії спроможні на більше, і вже за десятиріччя хотілося б бачити Україну центром продовольчої безпеки миру та міжнародним organiс-хабом», ― прокоментувала CEO Latifundist Media Тетяна Приходько.

Довідник буде корисний всім, хто працює в агробізнесі та дотичних галузях, адже в ньому міститься детальна аналітика ринку від 90-х років до сьогодні, основні тренди його розвитку та перспективи. Окрема увага приділяється відкриттю ринку землі — етапам земельної реформи та очікуваному ефекту. Вся інформація і статистика представлена у форматі зрозумілої та яскравої інфографіки.

«За ці 30 років українські аграрії багато чого досягли. Цей інфографічний довідник допоможе показати шляхи розвитку українського агробізнесу. Першість в експорті впевнено тримає кукурудза. Щороку зростають посівні площі олійних культур. Але є й болючі питання. Перші роки незалежності стали складними для тваринництва, значна частина поголів’я була вирізана. Серйозною проблемою є недостатнє зрошення. Однак останнім часом розширюється пропозиція технологій для зрошення, з'являються програми державної підтримки, банківські послуги. Активно розвивається виробництво с/г техніки, збільшується потужність елеваторів, зростає обсяг використання добрив та ЗЗР», ― відмітив Станіслав Шум, CEO Top Lead. 

Вже сьомий рік поспіль партнером цього проєкту є Креді Агріколь, який бере активну участь у підготовці аналітики і створенні контенту та ділиться з учасниками ринку своєю унікальною фінансовою та аграрною експертизою. 

«Креді Агріколь вже понад 10 років є стратегічним партнером для агробізнесу. І наш внесок у розвиток галузі вимірюється не лише фінансовою підтримкою агрокомпаній, але і тим, що ми створюємо та ділимося унікальною базою знань у сфері агробізнесу.  Для нас важливо, щоб усі бажаючі мали доступ до актуальної та достовірної інформації, ретроспективного аналізу ринку, на основі якого можна приймати ефективні рішення та планувати розвиток власної справи. Ми дякуємо партнерам за цей проект та вже сьомий рік поспіль із задоволенням долучаємося до його  розробки», ― прокоментувала Наталія Порвіна, директор департаменту підтримки агробізнесу Креді Агріколь Банку. 

За словами  Олександра Почкуна, управляючого партнера Baker Tilly, за 30 років самостійної присутності на світовому ринку агробізнес дуже змінився: Україна знайшла свою нішу, окремі сегменти агробізнесу пережили падіння, проте інші серйозно виросли, нарешті скасовано мораторій на продаж землі.

«Ці 30 років були часом трансформації від неефективного радянського господарювання до ринкових умов ведення бізнесу.  Проте рано говорити, що трансформація закінчилась, бо є нові виклики. В час, коли аграрії втрачають маржинальність і скоро будуть мати справу з наслідками глобального потепління, потрібно продовжувати щодня трансформувати свій бізнес. Україна зможе посісти ще більш помітне місце на світових ринках, коли українські аграрії, особливо фермери, навчаться ефективно використовувати раніше приховані ресурси. Тож це дослідження — не лише резюме 30 минулих років, а запрошення до дискусії про стан агробізнесу зараз», ― зазначив експерт.

Інфографічний довідник створений головним аграрним сайтом Latifundist.com і контент-маркетинговим агентством Top Lead за підтримки партнерів: Креді Агріколь Банку, Baker Tilly та Лімагрейн Україна.

«Компанія «Лімагрейн Україна» присутня на українському ринку уже понад 10 років. Наша місія допомагати відкривати перед аграріями нові горизонти у вирощуванні основних польових культур, пропонуючи щороку нові актуальні рішення для підвищення рентабельності у вирощуванні. Є речі, на які сільгоспвиробники не можуть впливати — це погодні й кліматичні умови та світові ціни. Але є й те, на що можна і потрібно впливати. Йдеться про технологію виробництва. Віримо що спільними зусиллями, з якісною генетикою та сучасними технологічними рішеннями наші аграрії можуть вийти на новий рівень прибутковості. А інфографічний довідник «Агробізнес України» щороку демонструє цифри з позитивною динамікою, де Україна показує себе потужним гравцем на світовому ринку продовольства», — прокоментували в Лімагрейн Україна. 

Отримати електронну версію довідника можна безкоштовно за посиланням.

Агробізнес України 2020/2021

Виконано за допомогою Disqus