Садівники Дніпропетровщини звинувачують у хабарництві місцевих чиновників

4 листопада 2021 136 0
Садівники Дніпропетровщини звинувачують у хабарництві місцевих чиновників
Kurkul.com

До Української плодоовочевої асоціації звернулися чотири садівничі підприємства Дніпропетровщини зі скаргою на свавілля та хабарництво керівників облдержадміністрації Дніпропетровської області. Повідомляє пресслужба УПОА.

Вони стверджують, що перший заступник В.В.Орлова, директор департаменту економічного розвитку А.Є.Рубан та начальник Управління агропромислового розвитку Дніпропетровської області Л.М.Клімович вимагали так звані «відкати» за отримання передбаченої діючим законодавством України компенсації за державною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників». 

«Після категоричної відмови у наданні цих «відкатів» обласною комісією (до складу якої входять А.Є. Рубан та Л.М. Клімович) попередній обсяг компенсації по підприємствах, що відмовилися платити хабарі чиновникам, було встановлено у сумі — 0,00 грн. Це при тому, що із загальної суми фактичних витрат понесених зазначеними підприємствами та наданих до компенсації у сумі 35 146,899 тис. грн без урахування ПДВ (з них 31734,249 тис. грн — фактичні витрати на придбання садивного матеріалу та проведення робіт та 3412,65 тис. грн — фактичні витрати на придбання техніки механізмів та обладнання)», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Названо оптимальні умови зберігання яблук для отримання максимального прибутку з реалізації

Лист звернення до УПОА підписали:

Вони закликають УПОА сприяти проведенню розслідування та незалежної перевірки наданих ними документів для компенсації, щоб зафіксувати факт необґрунтованої відмови в наданні передбаченої законом компенсації.

Враховуючи серйозність звинувачень, керівництво УПОА вирішило звернутися до Першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Висоцького Тараса Миколайовича з проханням розібратися в ситуації та сприяти відновленню прозорості, справедливості та сприятливого інвестиційного клімату в агробізнесі Дніпропетровщини.

Виконано за допомогою Disqus