Названо оптимальні умови зберігання яблук для отримання максимального прибутку з реалізації

31 жовтня 2021 301 0
Названо оптимальні умови зберігання яблук для отримання максимального прибутку з реалізації

Цьогоріч погодні умови в Україні склалися не найгірші для садів, тож аграрії очікують збільшення врожаю яблук до рівня рекордного 2018 р. Проте, щоб отримати максимум прибутку з реалізації, фрукти потрібно правильно зберігати. Про це йдеться в матеріалі на Kurkul.com.

Тож, що важливо зробити:

  • захистити врожай у вегетаційний період та при зберіганні;

«Догляд у період цвітіння, контроль хвороб у період активного росту та обробка перед збиранням мають значний вплив на якість і товарний вигляд продукції під час зберігання. Тому важливо застосовувати фунгіциди, що мають викорінюючий, профілактичний, лікувальний ефект для контролю основних грибкових хвороб, які можуть розвиватися в період вегетації саду».

  • визначити стиглість та правильно зібрати врожай;

«При зборі яблук варто проводити дуже суворий візуальний і тактильний «кастинг», не допускаючи деформацій, або пошкоджень на шкірці фрукта. Адже від тривалого зберігання в овочесховищі вражене яблуко неодмінно захворіє й може стати розповсюджувачем хвороби, або гнилі. Суха погода — головна умова під час збору врожаю».

  • обрати тару для зберігання;

«Для зберігання яблук найкраще підійдуть стелажі, кошики, лотки, або картонні ящики. Українські аграрії зазвичай користуються дерев’яними контейнерами, хоча для довготривалого зберігання також підійдуть і пластикові».

  • підготувати приміщення та оптимальні умови.

«Контейнери розставляють у сховищі в рівну лінію, створюючи між ними проміжок — щоб не було застою повітря. Камеру овочесховища завантажують при температурі 10°C, поступово знижуючи її. Найкраща температура для зберігання яблук — близько 0°C. Вологість повітря також має значення — оптимальний показник 90-95%».

Читайте також: Сучасні системи формування яблуні в інтенсивному саду

Виконано за допомогою Disqus