Регулювання цін на борошно вимагають скасувати

8 лютого 2016 50 0
Регулювання цін на борошно вимагають скасувати
dr.ck.uaРегулювання цін на борошно вимагають скасувати

Усеукраїнська асоціація пекарів звернулася до Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Верховної Ради, АМКУ і Держрегуляторної служби з проханням скасувати постанову Кабміну №1548 від 25.12.96 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін» (зі змінами). Про це йдеться у листі асоціації, що є у розпорядженні «АПК-Інформ».

У листі наголошується, що зайве регулювання в галузі значно погіршує умови ведення бізнесу. Для поліпшення ситуації пропонується перейти від цінового регулювання до адресної допомоги, налагодити місцевими органами влади облік всіх підприємств, які займаються виробництвом і реалізацією хліба і хлібобулочних виробів.

Також асоціація пропонує «ініціювати розгляд питання про встановлення єдиної схеми ведення бізнесу і єдиних правил формування цін на продукцію усіма хлібопекарськими підприємствами, створити рівні умови конкуренції на ринку шляхом забезпечення дотримання всіма виробниками вимог податкового законодавства, офіційної зайнятості найманих працівників, вимог законодавства у сфері безпеки і якості харчових продуктів, у т.ч. з урахуванням вимог систем контролю на виробництві (НАССР і ін.), проведення належного лабораторного контролю, дієвих механізмів державної підтримки хлібопекарських підприємств».

Нагадаємо, що зазначена постанова дозволяє міським радам регулювати торговельні надбавки до оптової ціни виробника у т.ч. на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, а також граничні рівні рентабельності виробництва борошна і відпускні для опту ціни на борошно і крупи шляхом декларування їх змін. Документ планувалося скасувати на засіданні Кабміну, проте постанову було знято з розгляду.

Мінагропрод, а також асоціація «Борошномели України» підтримують скасування цієї постанови.

Виконано за допомогою Disqus