У тваринницькій галузі є найголовніша проблема — експерт

9 лютого 2016 103 0
У тваринницькій галузі на сьогодні найголовніша проблема — низька ціна на продукцію
uzhgorod.net.uaУ тваринницькій галузі на сьогодні найголовніша проблема — низька ціна на продукцію

У тваринницькій галузі на сьогодні найголовніша проблема — низька ціна на продукцію, про це у блозі на Latifundist.com сказав генеральний директор «Тваринпром» Сергій Гнатюк.

За його словами, усі інші питання практично вирішені: збільшили продуктивність, поліпшили генетику, яку завезли з різних європейських країн, Америки та Канади, розвивається селекція, витрати корму доведені до мінімуму.

«Є ще багато проблем, які потрібно вирішити, але, не дивлячись на це, у свинарстві України є зміни у кращу сторону. Але ціна погіршує наш стан. Оптимальна ціна — близько 30 грн. Тоді буде запускатися виробництво. А зараз ціна падає до 24 грн. А з цих 24 ще й вираховувати на ПДВ потрібно», — зазначив він.

Також додав, що виробникові залишаються копійки. Сьогодні багато підприємств стають збитковими, думають, як їм знайти лазівку, щоб вижити.

«Ось за моїми розрахунками вже і великі підприємства, які трималися дуже добре, вже й вони зменшують поголів'я свиней. Кажуть, що вже не будуть запліднювати свиноматок. Виробникові легше зерно продати, ніж пускати на відгодівлю свині. Дайте на сьогодні нам нормальну ціну, свинини буде зроблено досить для експорту. Але тут ще одне питання: куди нам її постачати», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus