В Україні презентували нові зернові та силосні гібриди кукурудзи

23 листопада 2021 787 0
В Україні презентували нові зернові та силосні гібриди кукурудзи
Kurkul.com

UNIVERSEED презентує новий насіннєвий портфель кукурудзи, що включає в себе 9 зернових та 6 силосних гібридів із показником ФАО від 220 до 440. Про це пише SuperAgronom.com, з посиланням на пресслужбу LNZ Group.

Зазначається, що кожен із гібридів в портфелі був відібраний канадськими спеціалістами й пройшов випробування на ділянках в різних ґрунтово-кліматичних зонах України. Сьогодні в портфелі UNIVERSEED 9 зернових та 6 силосних гібридів з показником ФАО від 220 до 440. Цього року портфоліо поповнилося одразу двома новинками: силосним S3477/EXPG601 (ФАО 340) та зерновим UNI3717/EXPM051 (ФАО 370) гібридами. Ознайомитися з їх характеристиками можна у каталозі.

«Високоврожайні зернові гібриди бренду мають високу вологовіддачу за рахунок тонкого стрижня і зубовидного типу зерна, а також відмінну стійкість до хвороб і шкідників, в тому числі — гельмінтоспоріозу, іржі, фузаріозу стебла і качанів», — зазначають експерти LNZ Group.

Читайте також: Названо найврожайніший гібрид соняшнику Strube

Селекція унікальних силосних гібридів Leafy та Leafy-Floury, за словами фахівців, відрізняється балансом зеленої маси й зерна. Причому, зерна крохмального, що несе в собі енергію.

«Зелена маса є джерелом клітковини, матеріал вирощується на ділянках гібридизації LNZ Group та дороблюється на власному насіннєвому заводі, проходячи класичну обробку, починаючи з сушки, потім обмолот, калібрування і протруювання. І вже потім фасуються в брендовані мішки UNIVERSEED», — наголосили у компанії.

Запропоновані гібриди здатні закладати 16-20 рядів, залежно від групи стиглості (ФАО), з кількістю зерен у ряду понад 40. Зерно велике за розміром, зубовидного типу з високою масою 1000 зерен — 250-300 г. Відзначається і висока стійкість до негативного впливу шкідників.

«Наявність міцного стебла з товстим восковим та епідермальним шаром та швидким формуванням високого вмісту лігніну в кінці періоду наливу зерна (фаза воскової стиглості) забезпечує високу стійкість рослин навіть при проникненні в середину стебла чи ніжки качана личинки кукурудзяного стеблового метелика», — підкреслили у LNZ Group.


Нагадаємо, освітня платформа Культиварій розпочала набір на новий широкомасштабний курс «Цариця Полів», який охоплює повний операційний цикл кукурудзи — від підбору насіння до продажу врожаю на експорт.

Тож, якщо ви хочете самостійно програмувати свій кукурудзяний результат, розраховувати дію всіх агрономічних та економічних факторів, що на нього впливають, то переходьте за посиланням та реєструйтесь

PS: до 25 листопада діє пільгова ціна.

Виконано за допомогою Disqus