Названо найврожайніший гібрид соняшнику Strube

22 листопада 2021 5976 0
Названо найврожайніший гібрид соняшнику Strube
Kurkul.com

Підбито підсумки LNZ Hub 4.0 — найвищу врожайність на демополі показав середньостиглий гібрид соняшника Фабуло — 4,29 т/га, що вирощувався за технологією Clearfield Plus.

Про це розповів Олександр Котигора, менеджер з розвитку агротехнологій Південного регіону компанії LNZ Group, передає SuperAgronom.com.

«На демонстраційній ділянці було посіяно 2 гібриди Strube під класичну технологію, 3 під сульфо та 2 під Clearfield Plus. Сівба відбувалась 11 травня. Восени було зроблено глибоке рихлення на глибину 40 см зі внесенням добрив 150 кг/га. Весною під культивацію вносилось по 150 кг/га КАСу», — йдеться у повідомленні.

Для захисту рослин вносились гербіциди Сора-Нет (діюча речовина пропізахлор, проти злакових бур’янів) та 1,5 л/га Айдахо (д.р. тербутилазин, проти дводольних бур’янів).

У фазі 5-6 листків вносились Абсолют (д.р. карбендазим) + Парацельс (д.р. флутріафол) в нормі по 0,5 л/га. У фазу зірочка вносились: Старк (д.р. азоксистробін) + Спліт (д.р. дифеноконазол). Від попелиці захищали посіви за допомогою інсектициду Престо (д.р. лямбда-цигалотрин, клотіанідин) в нормі 300 г/га.

Запас продуктивної вологи на полі становив 220-230 мм. За вегетаційний період випало понад 450 мм.

Читайте також: В умовах посухи найвищу врожайність соняшника аграрії отримали із ранніх посівів — експерт

У розрізі різних гібридів Strube урожайність становила:

Урожайність різних гібридів соняшника Strube на демоділянці LNZ Hub 4.0

Детальніше про кожен із гібридів дивіться у випуску «Урожайність ексклюзивних гібридів соняшнику Strube на LNZ Hub 4.0» на YouTube.

Виконано за допомогою Disqus