Пшениця продовжує дорожчати — огляд за 24 листопада від Zernotorg.ua

24 листопада 2021 8521 0
Пшениця продовжує дорожчати — огляд за 24 листопада від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта           

В українських портах вартість зернових продовжує зростати. Так, ціна пшениці фуражної зросла в Миколаївському порту до позначки 8 503 грн/т, а в портах Одеської обл. — до 8 500 грн/т. Така ж тенденція спостерігається і в секторі цін на пшеницю 2 класу. Відучора її вартість зросла в порту Миколаєва на 36 грн/т, а в портах Одеської обл. — на 30 грн/т.

Минулого року, в аналогічний період, ціна пшениці теж була на досить високому рівні, проте майже на 1000 грн/т нижчою, ніж цьогоріч. На думку аналітика, наразі цінові індикативи на продукт в Україні зростають слідом за підвищувальним трендом на світових ринках.

Щодо кукурудзи, то її ціна знизилась в середньому на 15 грн/т і тепер складає в Миколаївському порті — 7 572 грн/т та в портах Одещини — 7 604 грн/т.

Нагадаємо, на освітній платформі Культиварій стартує новий курс «Цариця Полів», який допоможе фермерам освоїти повний операційний цикл вирощування кукурудзи — від підбору насіння до продажу врожаю на експорт. Тож, якщо ви хочете покращити результативність виробництва, то переходьте за посиланням та реєструйтесь

Вартість соняшнику та сої в портах Одеської обл. не змінилась. А от в Миколаївському порту соя подешевшала на 43 грн/т.

Вартість сої в Україні від початку старту жнив знизилась на понад 1000 грн/т. Хоча минулого року в цей період спостерігалась протилежна, висхідна тенденція.

 Читайте також: Україна нарощує експорт пшениці

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Нагадаємо, завдяки тому, що з цього року українські сертифікати визнали в ЄС, вітчизняним компаніям стало вигідним виробництво насіння на експорт. Таку думку висловив Сергій Тимошенко, генеральний директор MAS Seeds Україна. А ви сієте насіння українських виробників?

Виконано за допомогою Disqus