В Україні найвища ціна пшениці від початку року

24 листопада 2021 1186 0
В Україні найвища ціна пшениці від початку року
Kurkul.com

Станом на 23 листопада ціна пшениці вже перевищила 9 тис. грн/т. Майже на такому рівні ціни були у лютому 2021 р. Повідомляє Kurkul.com.

За словами аналітика Zernotorg.ua Олександра Тищенка, наразі цінові індикативи на пшеницю в Україні зростають слідом за підвищувальним трендом на світових ринках.

«Біржові ф'ючерси на зернову знаходяться на багаторічних максимумах, а до шаленої інфляції, яка триває на сировинних ринках додались погодні фактори (паводки в Канаді), незадовільна якість зерна з Австралії, геополітичні ризики (накопичення Росією військової техніки на кордоні з Україною). Це змушує великих імпортерів до активних закупівель попри високі ціни», — зазначив експерт.

Минулого року на цю ж дату ціна пшениці теж була на досить високому рівні, проте майже на 1000 грн/т нижчою, ніж цьогоріч. До слова, минулого року ціна пшениці у листопаді дещо знизилась, пікове зростання розпочалося у лютому 2021 р.

Динаміка цін пшениці 2 класу

Проте не лише в Україні росте ціна зерна. Чиказькі ф'ючерси на пшеницю піднялися в понеділок на 1,2% до найвищого рівня за дев'ять років, оскільки скорочення поставок у провідних світових експортерів сприяло розвитку ринку.

«Існує проблема з отриманням високоякісної пшениці. Невизначеність щодо російських поставок і дощі в Австралії викликають занепокоєння», — зазначають трейдери міжнародної торгової компанії.

Виконано за допомогою Disqus