В Україні рейдери захопили врожай німецького фермера

24 листопада 2021 4725 0
Пшениця в руці
Kurkul.comПшениця в руці

Німецький фермер Вільд Бертольд Карл Алоіс, який в Україні є керівником господарства ТОВ «Озерна Агро», повідомив про крадіжку зерна рейдерами. Також фермер заявив, що грабіжники діяли на основі підроблених документів, а поліція не перешкоджала їм. Про це йдеться в Українських Новинах.

«З 20 вересня ми знаходимося під рейдерською атакою. Люди в масках увірвались на нашу територію та почали вивозити нашу пшеницю. Вони діяли на основі документів, які попередньо було підроблено», — розповів фермер.

Тому він звернувся до поліції. Правоохоронці зупинили захоплення та відкрили кримінальне провадження. Але через якийсь час кримінальну справу вдалось закрити.

«Вночі приблизно 50 нападників увірвались в наше господарство, вони відштовхнули службу охорони. На територію заїхало 8 фур, вони почали завантажувати зерно. Поліція була неподалік і спостерігала за тим, що відбувалося, проте в процес не втручалась», —  додав Вільд Бертольд.

З його слів, правоохоронці підтвердили, що це зерно належить компанії фермера, але рейдерському захопленню пшениці вони не перешкоджали. Також відомо, що на складах компанії знаходилося 2,6 тис. т зерна, з яких 500 т — просто неба. Наразі, збитки від рейдерства німецький фермер оцінив у 20 млн грн.

Читайте також: За хабар щодо фальсифікації документів з переоформлення комбайнів викрито поліцейського з Одещини

Виконано за допомогою Disqus