Солодку кукурудзу вітчизняної селекції вирощуватимуть в Європі

29 листопада 2021 171 0
Солодку кукурудзу вітчизняної селекції вирощуватимуть в Європі
Facebook

Європейська компанія зробила замовлення на два сорти солодкої кукурудзи, які селекціонував український виробник «‎Мнагор» з Вінниччини‎. Про це повідомила компанія на своїй сторінці у Facebook.

«Тепер найпопулярніші на внутрішньому ринку «‎Український Біколор»‎ та «‎Дейнеріс»‎ вирощуватимуть у країнах ЄС», — зазначається у дописі.

Насіння європейська компанія замовила на площу 500 га.

«Що ж до обраних сортів, то «‎Дейнеріс» — найбільш ранній суперсолодкий гібрид. Така кукурудза добре адаптована і для органічного землеробства. А «‎Український Біколор» — зовнішньо привабливий сорт, оскільки‎ має зерно двох кольорів — білого та жовтого. Ця кукурудза довго зберігається без втрати товарного вигляду і містить більш ніж 24% цукрів», — йдеться у повідомленні.


До слова, Україна входить до країн-лідерів із виробництва та експорту кукурудзи. Щоб дізнатися детальніше про усі нюанси технології вирощування, внесення добрив, зберігання та продажу кукурудзи, замовляйте курс «Цариця полів»

В рамках навчання учасники отримають 8 практичних занять, виїзди на господарства з практиками та спікерами курсу, що допоможе аграріям вийти на новий рівень у вирощування найголовнішої експортної агрокультури України.

Переходьте за посиланням та реєструйтесь вже зараз, курс стартує 10 грудня.


Виконано за допомогою Disqus