Аграрії Полтавщини зібрали на третину менший врожай кукурудзи, ніж планували

1 грудня 2021 738 0
Аграрії Полтавщини зібрали на третину менший врожай кукурудзи, ніж планували
Kurkul.com

Через зміну терміну збирання урожаю аграрії Полтавщини отримали на третину менше кукурудзи. Про це повідомила виконувачка обов’язків директорки Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Олена Онупко, пише zmist.pl.ua.

«Збільшення виробництва із більшості позицій сільськогосподарських культур, на жаль, не дозволило компенсувати спад виробництва, який відбувся по кукурудзі. Цьогоріч нею засіяли посівну площу у відсотковому відношенні 49,2%. Тому зміщення термінів збирання цієї культури призвело до недоотримання цього зерна майже на 34%», — зазначила Олена Онупко. 

За її словами, торік зафіксували падіння урожайності кукурудзи.

«Під час обстеження господарств у районах, які найбільше постраждали від посухи, виявили, що врожаю кукурудзи не було на 1,5 тис. га посівів. З одного гектару у Кременчуцькому районі зібрали 1,5 т кукурудзи, у Кобеляцькому — 2,5, тоді як у Гадяцькому з 1 гектару отримали 8,6 т врожаю», — додала Олена Онупко.

Директор Департаменту агропромислового розвитку рекомендував аграріям сіяти менше кукурудзи, а збільшувати посіви жита і ячменю, адже кліматичні умови дозволяють отримувати з них більші врожаї.

Читайте також: Солодку кукурудзу вітчизняної селекції вирощуватимуть в Європі

А щоб отримувати гідний врожай кукурудзи та не зазнавати втрат, приєднуйтесь до курсу «Цариця полів». Курс буде корисний для всіх учасників ринку сільськогосподарської продукції, хто приймає рішення в бізнесі та прагне навчитися вирощувати продуктивну кукурудзу з найвищою маржинальністю.

За детальною інформацією переходьте за посиланням та реєструйтесь.

Виконано за допомогою Disqus