Сукупність технологій ТЗ дозволяє отримати прибуток в $100 на 1 га поля

3 грудня 2021 3307 0
Круглий стіл на тему «Трансформація сільського господарства за допомогою цифрових технологій»
Kurkul.comКруглий стіл на тему «Трансформація сільського господарства за допомогою цифрових технологій»

Сукупність технологій точного землеробства дозволяє отримати прибуток в 100$ на 1 га поля з нуля — тобто, якщо до цього аграрій не використовував у господарстві жодну технологію ТЗ. До такого висновку прийшли експерти, під час панельної дискусії на тему «Трансформація сільського господарства за допомогою цифрових технологій», інформує Kurkul.com.

На думку менеджера з розвитку бізнесу компанії «Байєр» Сергія Сичевського, в Україні тільки 20% комбайнів та сівалок можуть генерувати якісні карти врожайності. Проте прогноз на майбутнє залишається оптимістичним. 

«На агротехніці в Німеччині ми запропонуємо рішення (воно буде доступне і в Україні), яке дозволить збільшити кількість сумісних комбайнів, які зможуть генерувати якісні карти врожайності. Від цього повинні виграти всі учасники ринку: і ті, хто працює з землею, і землевласники, які хочуть знати, що їхня земля використовується належним чином, і безпосередньо партнери»,  — зазначив менеджер компанії.

Також на думку експертів, в агросекторі бракує професійних аналітиків, які б могли опрацьовувати накопичені бази даних агрокомпаній.

«Знайти спеціаліста з точного землеробства в Україні неможливо. Можливо його тільки виховати», — зазначив директор з інновацій компанії Agrain Кирило Дружинін.

Читайте також: Перелік української с/г техніки для держпідтримки розширено на 235 одиниць

Виконано за допомогою Disqus