Названо переможця конкурсу інновацій виставки AGRITECHNICA 2022

7 грудня 2021 3754 0
Системний трактор NEXAT
Системний трактор NEXAT

Золоту відзнаку конкурсу інновацій виставки AGRITECHNICA 2022 отримав системний трактор NEXAT, який може здійснювати комплекс робіт з рослинництва починаючи від обробки ґрунту та посіву, закінчуючи внесенням добрив та жнивами. Повідомили в пресслужбі виставки. 

«В тракторі NEXAT комплектуючі для обробки ґрунту та сівби не причіпні, як завжди, а навісні. Це збільшує ККД порівняно з причіпними агрегатами. Системні особливості такі, що у 12-метровій версії в цільовому грядовому модусі 95% площі ніколи не піддаються переїздам, що сприяє підвищенню врожайності при хорошому захисті ґрунту та навколишнього середовища», — повідомили організатори конкурсу. 

Агрегат оснащений системою моніторингу навколишнього середовища. Контролювання трактором може здійснюватись автономно з кабіни, що обертається на 270°. Це створює основу для повністю автоматизованої експлуатації машини та дозволяє керувати транспортним засобом вручну під час транспортування. 

«Під час роботи з комбайновим модулем NexCo системний трактор NEXAT вперше досягає продуктивності від 130 до 200 т/год зерна. Ємність зернового бункера становить 32 м3, отже відпадає необхідність використання перевантажувальних причепів при звичайній довжині поля», — розповіли розробники. 

Таким чином, комбінація NEXAT-NexCo виходить на новий рівень продуктивності обмолоту. При цьому опорний транспортний засіб може використовуватися цілий рік. Концепція є зміною парадигм у сільському господарстві і заслуговує на позитивну оцінку щодо збереження ресурсів та екології.

Читайте також: За відмову від проходження габаритно-вагового контролю передбачено штраф у 51 тисячу грн

Виконано за допомогою Disqus