На Одещині фермери вирішували земельний конфлікт за допомогою зброї

8 грудня 2021 257 0
На Одещині фермери вирішували земельний конфлікт за допомогою зброї

На Одещині власники двох фермерських господарств вже кілька років конфліктують між собою, через майно фермерських господарств та землю орендодавців. Традиційно, крім юридичних аргументів, у хід йдуть зброя та наймані «тітушки». Повідомляє kriminal.tv.

Конфлікт розгорівся ще кілька років тому, коли місцевий фермер Петро Чебан звинуватив керівницю ТОВ «Злагода» Любов Стойкову в незаконному привласненні колективного майна господарства СВК«Кислицький». 

«Частину власності господарства Любов Стойкова порізала на брухт. Також вона не розраховувалася з пайовиками. У результаті було створено ініціативну групу, куди увійшли пайовики та висловили фермерці недовіру», — розповів фермер. 

Зі свого боку Любов Стойкова стверджує, що внаслідок підкупу пайовиків Петро Чебан із сином переманили у неї майже половину орендодавців, скоротивши в 3 рази кількість її земель на о. Кислицький. 

Крім того, вона звинувачує фермера у захопленні порома, який є єдиним способом перевезення техніки на острів. Хоча суд визнав право на пором за Петром Чабаном, але він туди не пускає техніку фермерки, позбавивши її можливості обробляти землі.

Наразі, суперечка триває, а фермери від доводів перейшли до застосування зброї та найманих вибивайл. Страждають від цієї ситуації прості пайовики, які виявилися заручниками протистояння.

Читайте також: На Одещині фермеру спалили трактор

Виконано за допомогою Disqus