В Україні вирощуванню кукурудзи сприяють кліматичні умови — Лещенко

18 грудня 2021 159 0
Кукурудза
Кукурудза

Кукурудза є економічно доцільною культурою для вирощування в Україні. Вона дозволяє багатьом господарствам не просто працювати, а дає ресурс для розвитку. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства, спікер курсу «Цариця полів» Роман Лещенко в матеріалі «Монокультура кукурудзи — розуміння ризиків та перспектива прибутків» на АgroРolit.com.

 «В Україні вирощуванню кукурудзи сприяють кліматичні умови, а головне — українські виробники навчилися грамотно досягати балансу врожаю завдяки використанню якісних технологій та правильному підбору гібридів. Це відображається у зростанні показників врожайності з мінімальним збільшенням площ під цю культуру», — пояснив міністр. 

На його думку, для досягнення більшої врожайності українським аграріям варто переглянути підходи до класичного способу оранки та обробки землі, адже через зміни клімату в деяких регіонах країни вони вже не є ефективними. 

«Безумовно серед аграріїв постає питання доступності технологій та темпів впровадження ефективних методів вирощування монокультури. Я вважаю, що вирощування та переробка кукурудзи — це шлях України, який свого часу пройшли США та інші країни», — повідомив Роман Лещенко. 

Щоб окреслити всі особливості вирощування та експорту кукурудзи, а також навчитись розраховувати дію всіх агрономічних та економічних факторів, що впливають на культуру, пропонуємо долучитись до нового курсу для фермерів «Цариця полів».

В курсі досвідчені українські та іноземні спікери у понад 40 лекціях розкажуть про планування сезону, технології вирощування, зберігання та продаж найголовнішої експортної агрокультури України. Серед спікерів курсу Роман Лещенко (міністр агрополітики України), Лаерсіо Бортоліні (керівник компанії «Bayer» в Україні), Віктор Марценюк (керівник агрономічного відділу «МХП»), Юрій Лисак (головний агроном «Агро-Регіон»), Костянтин Шитюк (заступник директора агробізнесу з виробництва «Кернел»), Анатолій Григорчук (співвласник ТОВ «Володимирівське») та багато інших.

Якщо Вас зацікавила пропозиція, то переходьте за посиланням та реєструйтесь

Читайте також: Гібриди кукурудзи потрібно постійно диверсифікувати — Лещенко

 

Виконано за допомогою Disqus