Гібриди кукурудзи потрібно постійно диверсифікувати — Лещенко

15 грудня 2021 1545 0
Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко
Kurkul.comМіністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко

У 2021 р. всі технології вирощування кукурудзи показали гарний результат, і компанії отримали високі прибутки, а Україна — рекордний врожай. Проте зі змінами клімату та досить різними умовами на полях аграріям потрібно змінювати гібриди та експериментувати з технологіями вирощування. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства, спікер курсу «Цариця полів» Роман Лещенко в матеріалі «Монокультура кукурудзи — розуміння ризиків та перспектива прибутків» на АgroРolit.com.

«Я й сам колись мав з цим проблему. Працюючи на землі і дивлячись на результати наприкінці сезону, брав найвдаліший гібрид і збільшував під нього посівну площу. Однак потім отримував не той результат, на який розраховував, адже щороку у нас досить різні умови на полях. Тож не варто застосовувати тільки 3-4 гібриди, і потрібно постійно диверсифікуватися», — наголосив міністр.

На думку аграрія, не потрібно прокачувати кожен гектар землі величезною кількістю добрив та ЗЗР, а доцільніше підбирати гібриди, що найкраще переносять засуху та перепади температур.

«Головне — середньозважений підхід. Пам’ятайте, що рекордний врожай буде не завжди, і потрібно дуже обережно ставитися до інвестицій через високу вартість енергоносіїв та підвищення цін на добрива», — зауважив Роман Лещенко. 

Щоб дізнатись більше про практичний досвід та найкращі технології вирощування кукурудзи, для фермерів створено навчальний курс «Цариця полів».

«Сьогодні агросектор нашої держави має таку глибину та динаміку виключно через те, що вітчизняні аграрії постійно вчаться. І я вітаю освітню ініціативу «Культиварію» для аграріїв, адже це правильна секторальна ініціатива, яка сконцентрована на одній з ключових культур, що формує сьогодні аграрне ВВП, і в деталях вивчає все про конкретно взяту культуру», — розповів міністр.

Тож, якщо ви хочете самостійно програмувати свій кукурудзяний результат, розраховувати дію всіх агрономічних та економічних факторів, що на нього впливають, то поспішайте на реєстрацію.

Читайте також: Названо найкращий метод обробітку ґрунту при вирощуванні кукурудзи в умовах посухи

Виконано за допомогою Disqus