До кінця грудня послуги з перевезення зерна здешевшають — прогноз

17 грудня 2021 885 0
Автоперевезення зерна
Kurkul.comАвтоперевезення зерна

Ближче до кінця грудня ситуація із перевезеннями зерна нормалізується, адже до цього часу більшість контрактів буде закрито, а аграрії зберуть запланований врожай кукурудзи. Тому логістика повинна здешевшати. Таку думку висловив директор аграрного напрямку «УДГ Трейдинг‎»Михайло Тимощук в матеріалі «Маржинальність у зернотрейдингу є, питання в тому, чи готовий ти ризикувати» на Latifundist.com

 Зі слів директора аграрного напрямку, то вже зараз можна спостерігати зниження тарифів на автоперевезення, оскільки цей вид логістики став найдоцільнішим цього сезону.  

«Загалом наша компанія використовує автомобільні перевезення. За розрахунками, цей вид перевезень гнучкий і найдоцільніший цього сезону. І питання інколи навіть не у вартості перевезень автомобільним транспортом, а радше у відсутності вагонів на залізниці і ‎космічних ставках на термінові перевезення», — розповів Микола Тимощук. 

Також він розповів, що наразі є можливості розширення водних відправлень, наприклад, до Туреччини, Греції, Лівану чи до о. Крит. 

«Звичайно, є багато суперечливих питань. Але загалом це та історія, яку можна розвивати. І якщо зараз зробити правильні дії у цьому напрямку, то вже через 5-7 років об'єми перевалки водним транспортом зростуть у 6-7 разів. Але без держпідтримки це утопія», — зауважив трейдер. 

Читайте також: Мінекономіки планує змінити процедуру ввезення продукції для імпортерів з ЄС

Виконано за допомогою Disqus