Названо переваги використання вексельних розрахунків для фермерів

20 грудня 2021 136 0
Названо переваги використання вексельних розрахунків для фермерів

Авальований вексель — дешевший банківський інструмент у порівнянні з класичним кредитуванням, який дозволяє фермерам зекономити кошти на обслуговуванні залучених ресурсів. Про це йдеться в матеріалі «Гроші на посівну: як зекономити обігові кошти та отримати додатковий дохід» на Latifundist.com

«В останні декілька сезонів ставки на авалювання векселів перебували у діапазоні 2-4,5%. За таких ставок, навіть за умови дещо вищої ціни товару, вексельний розрахунок може бути вигіднішим, ніж передоплатні умови, що потребують залучення гривневого банківського кредиту зі ставкою 12-14% річних», — розповів фінансовий директор Cygnet Agrocompanу Володимир Бондаренко.

Своєю чергою у Ristone Holdings ще однією перевагою векселя називають те, що він дає можливість здійснювати реалізацію продукції у період максимально високих цін на неї, отримавши від постачальника товару відстрочку платежу.  

«Конкретні причини звернення до цих цінних паперів — нівелювання валютних ризиків, які є істотним чинником для підприємств АПК, і можливість використання фінансового інструменту за низькою вартістю обслуговування. Загалом нині авальовані векселі дають можливість здійснювати продаж своєї продукції у період найбільш вигідної цінової пропозиції», — пояснив Вадим Нестеренко.

Читайте також: В Україні удосконалять процес купівлі деяких земель сільгосппризначення

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою