Елеватори з теплогенераторами дозволяють в 3 рази зменшити витрати на сушіння зерна

22 грудня 2021 185 0
Теплогенератор на елеваторі
Еlevatorist.comТеплогенератор на елеваторі

На сьогодні ціна на газ коливається в районі 36 тис. грн за 1000 м3 палива. В таких умовах на елеваторах все частіше встановлюють теплогенератори  на альтернативному паливі, які витрачають в 3 рази менше коштів на одному тонно-проценті сушіння зерна. Про це йдеться в матеріалі «Втричі дешевше: як теплогенератори дозволяють елеваторам економити» на Еlevatorist.com.

«Розхід пелет на нашому обладнанні складає 2,5 кг на один тонно-процент, то маємо в середньому ціну сушіння — 15 грн за 1 т/%. Якщо ми проведем паралель із природнім газом, то ми побачимо, що на сьогодні 1 т/% сушіння на такому паливі буде коштувати 50 гривень», — розповів представник компанії-виробника теплових генераторів «Греко Груп» Сергій Малка.

З його слів, є фактори, які можуть знижувати ефективність сушильного обладнання на альтернативному паливі, головний із таких — це наявність теплообмінника.

«Продуктивність роботи зерносушарки на альтернативному паливі може відрізнятися в тому випадку, якщо на теплогенераторах використовують теплообмінники. Обмінники можуть забирати до 30% продуктивності зерносушарки. Обладнання, яке встановлюємо ми, не потребує теплообмінника, тому компанія прописує в контракті з клієнтом гарантії потужності», — пояснив Сергій Малка.

Читайте також: В Україні тенденція до збільшення виробництва сільгосппродукції

Виконано за допомогою Disqus