Аналітики прогнозують зростання глобальних цін на калійні добрива

23 грудня 2021 702 0
Добрива
DepositphotosДобрива

Глобальні ціни на калійні добрива можуть зрости після того, як США ввели санкції проти головного постачальника Білоруської калійної компанії (БКК). Така ситуація посилила тиск на фермерів, які вже зіткнулися зі зростанням витрат на добрива. Повідомляє Reuters.

«Ціни на калійні добрива, які відіграють життєво важливу роль для врожаю, вже досягнули максимуму за 13 років. Проте в зв’язку з санкціями проти БКК очікується подальше зростання», — зауважили аналітики.

Зі слів аналітиків, глобальні спотові ціни на калій зараз знаходяться на рівні близько $650/т після різкого зростання цін на врожай і відновлення попиту на цей вид добрив. Рекордна ціна калійних добрив в $800/т була встановлена ​​у 2008 р.

Також вони зауважили, що ситуація на ринку калійних добрив зробить аграрний світ більш залежним від інших постачальників, зокрема канадської компанії Nutrien Ltd (NTR.TO). Наразі Росія, яка залишається союзником Білорусі, не має достатньо резервних портових потужностей, щоб обробляти 12,5 млн т обороту БКК на рік.

Нагадаємо, в Україні ціна карбаміду зросла за тиждень на 1000 грн/т до рекордних 32 000 грн/т.

Читайте також: На Херсонщині правоохоронець вимагав хабар у працівника сільгосппідприємства

Виконано за допомогою Disqus