В Україні стрімко розвивається внутрішній попит на топінамбур

25 грудня 2021 690 0
Топінамбур
Топінамбур

В Україні стрімко розвивається внутрішній ринок топінамбуру. У попередні сезони фермери продавали паливні гранули з культури в країни ЄС, але зараз більшість продукції збувають вдома. Повідомляє eco.rayon.in.ua.

«Якщо ви виростили топінамбур, продали нижню частину, а верхню згранулювали і спалили, то вам взимку опалення буде коштувати нуль. Я вважаю що при таких цінах на енергоносії це чудово. Будь-який газовий котел можливо переобладнати без суттєвих змін на інший вид палива», — пояснив фермер Василь Стеф'юк.

Фермер вже 8 років займається топінамбуром. З його слів, на початку висаджування використовував не всю культуру, оскільки не знав, що робити з бадиллям. Хоча зараз переробляє його на гранули.

«Кон’юнктура на ринку енергоносіїв змінилася. Енергетичні культури цікаві, розвиваються в усьому світі. Але результати приносять на четвертий рік. У нас в Україні таких довгих коштів і такого терпіння у людей нема. А конкурентна перевага топінамбура у тому, що він невибагливий, росте на будь-яких ґрунтах і широтах і ефект дає вже у перший рік», — розповів підприємець.

Читайте також: Названо переваги використання вексельних розрахунків для фермерів

Виконано за допомогою Disqus