Інтернет-шахрай продав 4 фермерам неіснуючі трактори

28 грудня 2021 3912 0
Інтернет-шахрай продав 4 фермерам неіснуючі трактори
Kurkul.com

Безробітний із Харкова ошукав 4 фермерів на продажі неіснуючих тракторів. Підозрюваному загрожує від 3 до 7 років ув'язнення. Про це пише internetua.com

Як зазначається, безробітний житель Харкова розмістив на сайті OLX оголошення про продаж міні-трактора Dong Feng 244 за привабливою низькою ціною, хоча в реальності, такої техніки не мав і постачати її покупцям не мав наміру.

Першим ошуканим виявився фермер із Рівненської області, який здійснив передоплату 50% на картку продавця, що становило 27 тис. грн.

«Цього ж дня трактором зацікавився ще один покупець із Житомира, який на тих самих умовах перерахував на карту зловмисника 27 тис. грн. Через 3 тижні ситуація повторилася: цього разу жертвою шахрая став фермер із Коростеня, який заплатив за неіснуючий трактор 27,9 тис. грн передоплати», — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, ще один обманутий фермер перерахував шахраю 20 тис. грн за міні-трактор Kubota B3520.

За даними видання ошукані фермери звернулись із заявами до поліції, було порушено кримінальне розслідування і правоохоронці вручили шахраю письмову підозру, після чого він намагався втекти.

«Підозрюваного було взято під варту та поміщено до слідчого ізолятора Харкова. Суд інкримінує йому порушення ч.3 ст.190 КК (шахрайство, вчинене повторно, з використанням електронно-обчислювальної техніки). Санкції цієї статті передбачають ув'язнення терміном від 3 до 8 років. Наразі слідство триває», — йдеться у дописі.

Читайте також: У 2022 році зростуть продажі роботизованої сільгосптехніки

Виконано за допомогою Disqus