Індекс цін на цукор досяг мінімальних значень за останні 5 місяців

6 січня 2022 135 0
Цукор
DepositphotosЦукор

Середнє значення Індексу цін на цукор ФАО у грудні 2021 р. становило 116,4 пункту, що на 3,1% нижче за рівень листопада та сягнуло мінімальних значень за останні 5 місяців. Про це йдеться у першому в 2022 р. щомісячному звіті Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Як повідомили в організації, це скорочення зумовлено уповільненням світового попиту внаслідок поширення штаму «омікрон» COVID-19 та повторним запровадженням карантинних заходів у багатьох регіонах. Крім того, зниженню світових цін на цукор у грудні сприяло ослаблення обмінного курсу бразильського реала до долара США та зниження цін на етанол. 

«За підсумками року середнє значення Індексу цін на цукор ФАО склало 109,3 пункти, що на 29,8 пункти (37,5%) вище за показник 2020 р. і є найвищим середньорічним показником з 2016 р. Основною причиною зростання цін протягом року залишалося занепокоєння у зв'язку з можливим скороченням обсягів виробництва в Бразилії на тлі зростання попиту на цукор у світі», — йдеться у повідомленні на офіційному сайті ФАО.

Читайте також: Темпи виготовлення цукру майже на чверть випереджають торішні

© Анна Клочко, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus