Погодні умови вплинули на зниження кількості шкідників на полях з озиминою — Держпродспоживслужба

10 січня 2022 364 0
Поле взимку
Kurkul.comПоле взимку

Різкі коливання температур та опади різної інтенсивності вплинули на зменшення активності розвитку мишоподібних гризунів у посівах озимих культур та багаторічних трав. До 40% нір гризунів затоплено, особливо у місцях пониженого рельєфу. Повідомляє Kurkul.com на основі звіту Держпродспоживслужби.

«Повсюди на озимих зернових та ріпаку обліковують від поодиноких нір до 3 колоній на гектарі мишоподібних гризунів з 1-6 жилими норами. На неугіддях, багаторічних травах зафіксовано  до 4 колоній на  1 га, а у Донецькій обл. з 1-8 жилими норами в кожній. За видовим складом переважають полівки», — розповіли фахівці.

Також скрізь продовжується обстеження зерносховищ і складських приміщень на наявність комірних шкідників, розвиток яких призупинився через зниження температури в кінці минулого року. У Кіровоградській обл. в партії фуражного ячменю помічено ураження 7% зерна комірним довгоносиком чисельністю 2 екз. на виївку.

«Контроль за станом збереження зерна та зернопродуктів слід проводити постійно і в разі виявлення комірних шкідників — провести захисні заходи з дотриманням регламентів застосування рекомендованих препаратів», — наголосили у відомстві.

Читайте також: В Україну прийдуть сильні морози

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus