На Херсонщині фермери потрапили в шахрайську пастку

11 січня 2022 2577 0
Насіння соняшнику
Насіння соняшнику

На Херсонщині родину фермерів ошукав аферист, який продав їм за $40 тис. склад для зберігання зерна. Проте нерухомість знаходилась у податковій заставі, й була винесена постанова про її арешт. В результаті фермери намагаються повернути 448 т власного врожаю соняшнику, який зберігався на складі та кошти, які заплатили за приміщення. Повідомляє Новий Херсон

Восени родина фермерів Яворницьких зібрала понад 700 т збіжжя, на що власного сховища не вистачило. Тоді фермери домовилися із запорізьким бізнесменом, який орендував землю поруч, про купівлю одного з його складів під зберігання 448 т соняшнику. В результаті фермери передали власнику під розписки $40 тис. за купівлю приміщення.

«У грудні біля складу з нашим соняшником ми побачили людей у формі з написом «поліція», у балаклавах і з автоматами. Далі з’явився якийсь незнайомець, який заявив, що тут лежить його 300 т соняшнику. Тільки потім ми дізналися, що наш сусіда навіть права не мав розпоряджатися тим складом, оскільки він знаходився у податковій заставі, й була винесена постанова про арешт цієї нерухомості», — розповів керівник ФГ «Ялокк» Андрій Яворницький.

Ошуканий фермер звернувся до суду із позовом про стягнення незаконно отриманих коштів згідно розписок за купівлю складу. Але судовий процес може тягнутися хтозна-скільки довго, а з вторгованих коштів за соняшник фермер планував купити добрива та насіння. До того ж новий набувач майна, вимагає сплатити за оренду складу загалом 1,6 млн грн.

«Ми  потрапили у шахрайську пастку і потребуємо допомоги правоохоронців, аби відновити справедливість та повернути соняшник та кошти. Заяви про злочин написані до Державного бюро розслідувань, поліції, Генеральної прокуратури України, народного депутата України Володимира Іванова. Та з ДБР отримали ухильну відповідь, від усіх інших адресатів поки нічого», — повідомив фермер. 

Читайте також: На Полтавщині фермера тиждень тримали у заручниках

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus