Експерт розповів, на скільки здорожчала імпортна сільгосптехніка

14 січня 2022 806 0
Техніка BEDNAR
Kurkul.comТехніка BEDNAR

Станом на серпень-вересень більшість імпортних виробників сільгосптехніки підвищили ціни на свої агрегати в середньому на 10-20%. BEDNAR, власне кажучи, — теж у цьому діапазоні. Про це розповів директор BEDNAR в Україні та Молдові Михайло Кришко в матеріалі «Михайло Кришко про суперпопит на техніку, «смерть» плугів і нову хвилю росту цін у 2022 році» на Latifundust.com.

«На жаль, здорожчання комплектуючих, матеріалів та енергоносіїв продовжується. Дефіцит цього всього спричиняє подальше зростання цін. Я думаю, що протягом наступного сезону всі виробники сільгосптехніки підвищать ціни ще мінімум на 5-10%. Тобто з початку пандемії подорожчання в середньому перевищить 20%», — зауважив фахівець. 

Втім компанія BEDNAR весь 2021 р. працювала в Україні за ціною 2020 р. і витримав цей рівень аж до грудня. Тому завдяки плановості роботи клієнти компанії не відчули подорожчання аж до грудня 2021 р.

«Що стосується наших показників, у 2021 р. Україна стала першим серед ринків BEDNAR за кількістю проданих агрегатів і другим — за грошовим оборотом. Тобто в Україні кількісно ми продали агрегатів найбільше серед усіх ринків світу», — розповів Михайло Кришко. 

Читайте також: Фермери почали встановлювати на сільгосптехніку QR-коди

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus