Оприлюднено експортні ціни на фуражні зернові

14 січня 2022 5736 0
Оприлюднено експортні ціни на фуражні зернові

На експортному ринку фуражних зернових ціни попиту зростають. Про це повідомили аналітики G.R. Agro, пише Kurkul.com

Так, на експортному ринку фуражної пшениці ціни попиту CPT зросли внаслідок необхідності покриття попиту учасниками ринку.

«Подальше ціноутворення буде залежати від сусідніх ринків та рівня попиту», — прогнозують аналітики.

Ціни на фуражну пшеницю

Як зазначили в G.R. Agro, ціни попиту на кукурудзу СРТ-глибоководні порти станом на 13 січня  збільшилися у доларовому еквіваленті проти вівторка на $1/т — до $268/тонну.

«Ріст міг бути зумовлений покриттям попиту окремими трейдерами. Січневий WASDE створював тиск на ціни: оцінку українського врожаю кукурудзи було підвищено на 2 млн т — до 42 млн т, тоді як прогноз врожаю в Бразилії було знижено лише до 115 млн т, що набагато оптимістичніше ніж 112,9 млн т від Conab», — розповіли аналітики.

Експортні ціни на фуражну кукурудзу

За їх прогнозами, зниження прогнозу врожаю кукурудзи в Аргентині на 8 млн т до 48 млн т аналітиками RGE у середу, що значно менш як 54 млн т від січневого WASDE, може підтримати ціни.

Читайте також: Після звіту USDA світові ціни на зернові знизились

«Ціни попиту на ячмінь на умовах CPT-порт збільшились проти минулого вівторка на $1/т — до $273/т. Обмежена пропозиція українського ячменю надає підтримку цінами», — розповіли в G.R. Agro.

Підтримати ціни може проведення турецьким TMO тендеру 20 січня на закупку 345 тис. т пшениці з постачанням у період з 15 лютого по 10 березня.

Експортні ціни на фуражний ячмінь

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus