Через проблеми з логістикою китайські добрива дорожчають

16 січня 2022 570 0
Через проблеми з логістикою китайські добрива дорожчають
Depositphotos

Китайські пестициди та добрива мають проблеми з логістикою, що впливає на їх ціни. Про це повідомило інформаційне агентство Bloomberg News.

Як зазначається, оскільки Пекін посилює заходи щодо боротьби із забрудненням навколишнього середовища напередодні зимових ігор у лютому, все більше заводів із виробництва пестицидів можуть бути змушені призупинити або скоротити виробництво.

За словами аналітика Scotiabank Бена Ісааксона, трьом заводам у північній провінції Шаньсі було запропоновано здійснювати роботу на 50% потужності, щоб зменшити викиди в атмосферу, що й призвело до зростання внутрішніх цін на азотні добрива.

«Ф'ючерси на Чженчжоу 8 січня 2022 року виросли майже на 5%, до найвищого рівня з жовтня, але цього тижня зростання скоротилося», — розповів аналітик.

У статті Bloomberg також зазначається, що Китай, ключовий постачальник сечовини, сульфату та фосфату на світовий ринок, з кінця минулого року обмежив експорт добрив, щоб захистити внутрішні поставки, що посилило глобальний ціновий шок і ризикує ще більше розпалити продовольчу інфляцію.

«Сильний світовий попит, як і раніше, стикається з нестачею поставок. Згідно з China Containerized Freight Index (CCFI), вартість фрахту в Китаї, як і раніше, знаходиться на високому рівні, досягнувши 3344 пунктів. У 2022 р. брак постачання може стати постійною проблемою для глобальних відділів закупівель», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: З 1 лютого Литва припинить транспортувати білоруський калій

Згідно з прогнозами, у першому кварталі 2022 р. на агрохімічну промисловість Китаю вплинуть аудити захисту навколишнього середовища та національний захід. Але вплив «політики подвійного контролю», що зменшується, підтримуватиме темпи виробництва агрохімікатів у Китаї з березня 2022 р. На відміну від 2021 р., глобальна стратегія закупівель може бути більш консервативною у 2022 р., оскільки новий попит повернеться до нормального споживання на рівні ферм.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus