Фахівці Держпродспоживслужби обстежили стан зерна в зерносховищах і складах

18 січня 2022 176 0
Склад з зерном
Склад з зерном

В Україні триває обстеження зерносховищ, складських приміщень, перевірка насіннєвого матеріалу, продовольчого та фуражного зерна на наявність комірних шкідників. Про це повідомили фахівці Держпродспоживслужби

Згідно з даними аналізу встановлено, що фуражне зерно в господарствах Вінницької обл. заражене гороховим зерноїдом за чисельності 2 шкідники на кг зерна.

«У Львівській та Полтавській обл. на сої виявлено 2% насіння ураженого бактеріозом, фузаріозом та альтернаріозом. Також  в Тернопільській обл. насіння продовольчої пшениці та ярого ячменю уражено бактеріозом — 1,4% та грибними патогенами (гельмінтоспоріоз, ринхоспоріоз, фузаріоз, плісняві гриби) — до 3,3%», — розповіли експерти. 

Тому в службі рекомендують проводити контроль за станом зерна та зернопродуктів, що зберігаються, і в разі виявлення живих комірних шкідників приступити до знезаражування збіжжя через фумігацію дозволеними препаратами.

Нагадаємо нещодавно йшлося, що при збереженні перепадів температур існує загроза утворення льодяної кірки, що може призвести до пошкодження посівів озимих культур

Читайте також: Синоптики озвучили прогноз погоди на наступний тиждень

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus