Киянина судитимуть за напад із гранатою на фермера

17 січня 2022 146 0
Киянина судитимуть за напад із гранатою на фермера
Depositphotos

На Херсонщині слідчі обласної поліції завершили розслідування хуліганства із застосуванням бойової гранати. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Нагадаємо, на Херсонщині 27 серпня 2021 р. затримали чоловіка, який кинув на територію складських приміщень власника фермерського господарства гранату і салютні установки, в результаті чого відбулось займання будівель.

Потерпілий фермер оцінив матеріальні збитки у понад 150 тис. грн. Також стало відомо, що за кілька днів до цього невідомий пошкодив автомобіль заявника вартістю $50 тис.

За даними поліції, наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт щодо 49-річного жителя Київської області направлений на розгляд суду.

Читати за темою: Суд виніс вирок убивці родини садівників із Вінниччини

Як розповів начальник відділу слідчого управління поліції Херсонщини Андрій Кобець, зловмисник підозрювався в скоєнні трьох кримінальних правопорушень. По-перше, в незаконному придбанні та зберіганні бойового припасу, а саме наступальної осколкової ручної гранати РГН. По-друге, в умисному пошкодженні чужого майна шляхом вибуху. По-третє, поліцейські також виявили в автомобілі затриманого ще одну гранату РГН. Тобто дії затриманого були кваліфіковані за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України та двічі — за ч.1 ст.263 ККУ.

«В ході досудового розслідування слідчі зібрали достатню доказову базу для обвинувачення підозрюваного. Його винуватість підтверджується й висновками 17 спеціальних експертиз. Наразі обвинувальний акт погоджений з обласною прокуратурою та направлений на розгляд Скадовського суду. За скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст.263 ККУ, обвинуваченому, який наразі знаходиться в умовах слідчого ізолятора, загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. А санкція ч.2 ст.194 ККУ передбачає покарання в виді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років», — повідомили у відомстві.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus