Суд виніс вирок убивці родини садівників із Вінниччини

17 січня 2022 358 0
Суд виніс вирок убивці родини садівників із Вінниччини
Depositphotos

На Вінниччині до довічного ув’язнення засудили жителя міста Бар, який розстріляв подружжя фермерів. Про це повідомляють у поліції Вінницької обл

Нагадаємо, у ніч на 9 травня 2019 р. в селі Шипинки Барського р-ну Вінницької обл. невідомий розстріляв керівника СФГ «Едем» Едуарда Тичука та його дружину Юлію. Він також викрав із будинку сейф з грошима. Поліція швидко озвучила основну версію убивства — збройне пограбування.

У листопаді прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо вчинення обвинуваченим умисного вбивства з корисливих мотивів.

Підозрюваного затримали вже 15 травня на ринку Хмельниччини. Чоловік заробляв тим, що виконував замовлення підприємців та перевозив яблука вантажівкою.

Він виправдовував вбивство тим, що йому були потрібні гроші, щоб розплатитися з боргами. Говорив: «Або я, або мене». Так в його поле зору і потрапила сім'я фермера. Він бачив, що два місяці вони активно продавали продукцію.

Суд над звинуваченим розпочався рік тому, у січні 2020 р.

Читайте також: На Херсонщині аферисти продавали іноземцям неіснуючу сільгосппродукцію

За словами заступника начальника Слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Олександра Хмеляра, основна версія злочину, над якою працювали правоохоронці — вбивство з корисливих мотивів. Сейф, викрадений з будинку розстріляного подружжя фермерів, зламаним знайшли поліцейські за кілька кілометрів від місця вчинення злочину.    

Оперативно розкрити подвійне вбивство поліцейським допомогли записи з камер відеонагляду на будинку розстріляного подружжя, які зафіксували момент вчинення злочину.

Після затримання зловмисник показав поліцейським місце, де він заховав знаряддя злочину — дві мисливські рушниці. Частину привласнених коштів слідчі вилучили під час проведення обшуків за місцем його проживання.

Як зазначили в пресслужбі поліції, 13 січня суд першої інстанції визнав 31-річного підсудного винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій), п. 1, 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів) та ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та засудив його до довічного позбавлення волі.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus