У ДПЗКУ не дали чіткої відповіді про наявність коштів для виплат за китайським кредитом

19 січня 2022 132 0
Пшениця
Kurkul.comПшениця

У Державній продовольчій зерновій корпорації України не дали чіткої відповіді про наявність коштів на рахунках для проведення чергової виплати у $96 млн за китайським кредитом, адже раніше заявлялось про наявність на рахунках підприємства лише $23 млн. Повідомляє AgroPolit.com.

Нещодавно видання AgroPolit.com надіслало запити до ДПЗКУ з проханням прокоментувати такі питання:

  1. Чи наявна на рахунку компанії $96 млн для проведення чергової виплати за китайським кредитом 21 січня 2021 року, адже раніше ви заявляли про наявність лише $23 млн?
  2. Чи підтвердив Кабмін план реструктуризації кредиту, який мав бути наданий ДПЗКУ представникам Мінекономіки?
  3. Підтвердіть або спростуйте інформацію про те, що компанію готують до технічного дефолту через відсутність достатньої кількості коштів на погашення чергової виплати за китайським кредитом?

Однак пресслужба ДПЗКУ відповіла тільки, що організація сумлінно виконує свої фінансові зобов’язання перед кредитором — китайським «Ексімбанком». Всі платежі без винятку виплачувались вчасно і в повному обсязі, і наразі в АТ «ДПЗКУ» вживають всіх необхідних заходів для здійснення чергового платежу.

Також журналісти видання звернулись зі схожими запитаннями до керівниці Мінекономрозвитку Юлії Свириденко, однак взагалі не отримали жодної відповіді.

Як повідомляється ще в середині грудня 2021 р. в. о. голови ДПЗКУ Василь Коваленко підтвердив, що коштів на рахунках компанії недостатньо для погашення наступного траншу китайцям і триває діалог з урядом щодо реструктуризації кредиту.

Читайте також: Китай закупив рекордну кількість кукурудзи

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою