Господарству вдалося вдвічі збільшити врожайність завдяки встановленню сонячної електростанції

23 січня 2022 1316 0
Сонячна електростанція
UHBDPСонячна електростанція

Виробники фруктів та саджанців СФГ «Гроно» з Одещини виграли грант на розвиток бізнесу з впровадженням еко-підходу у вирощуванні. Повідомляє UHBDP.

Так, за фінансової підтримки Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP агровиробники Михайло Мінов та Світлана Матушевська отримали кошти на встановлення сонячної електростанції, що виключило ймовірність забруднення довкілля вихлопними газами. 

«За допомогою грантового обладнання виробникам вдалося замінити дизельні водяні помпи, що подають воду до системи крапельного зрошення у плодовому саду, на електродвигуни, що використовують у роботі енергію сонячних панелей. Це призвело до збільшення врожайності свіжих фруктів на 50% та значно знизило собівартість продукції», — повідомили в UHBDP. 

СФГ «Гроно» планує залучити інших фермерів з сусідніх сіл для подальшого створення кооперативу з виробничою лінією з переробки, що надасть можливість разом формувати великі партії фруктів для виходу на серйозні канали збуту. 

Читайте також: В Україні з’явився новий сорт жимолості

«Завдяки гранту UHBDP ми отримали можливість встановити сонячну електростанцію, яка забезпечила безперебійний полив у нашому саду. Тепер дерева отримують необхідну вологу в повному обсязі, а ми – стабільно високий врожай та зниження собівартості виробництва. Наразі вирощуємо персики, черешню, сливу, яблуко, виноград та маємо напрацьовані зв'язки та довіру покупців. Вирощуємо самі, враховуючи інноваційні технології, підщепи та сорти», — розповіли фермери.

Як зазначається,  СФГ «Гроно» минулого сезону збільшило асортимент продукції за рахунок переробки та подовжило період реалізації продукції, інвестувало кошти в рекламу, збільшило кількість найманих співробітників та створило нові робочі місця, поповнило податками бюджет місцевої територіальної громади за рахунок збільшення обсягів продажів. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus