Експортні ціни на українську кукурудзу ростуть

24 січня 2022 3207 0
Експортні ціни на українську кукурудзу ростуть

Котирування кукурудзи на світових ринках продовжили зростання на фоні відновлення експортної динаміки з США. Ціни на українському ринку також ростуть, отримуючи підтримку від динаміки на Чикаго. Повідомляють аналітики Barva Invest.

Згідно з даними, березневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0.05/бу, а на чорноморську на $0.5/т. 

«Тижневі темпи експорту кукурудзи з США склали 1.01 млн, що знаходилось в межах очікувань ринку, проте динаміка продовжує відставати від показників минулого року. Згідно з останніми даними  USDA Китай протягом минулого тижня купив лише 77 тис. т американської кукурудзи, попри значні очікування напередодні. Погодні прогнози продовжують показувати більшу частину опадів у Південній Америці у більш довгостроковій перспективі», — повідомляють аналітики.

Читати за темою: Через війну з Росією може бути порушена посівна кампанія 2022 — думка

Котирування пшениці наприкінці минулого тижня закрились зниженням після активного росту напередодні на посиленні побоювань ринку щодо ситуації між Україною та Росією.

Березневий ф’ючерс на Чикаго знизився на $0.10/бу, ціна на європейську пшеницю знизилась на €1.25/т, а на чорноморську на $1.0/т.

«Іран на останньому тендері закупив 195 тис. т пшениці. Тижневі темпи експорту пшениці з США пришвидшились і склали 380 тис. т. В Росії продовжує знижуватись експортне мито на пшеницю, яке з поточного тижня становитиме $95.8/т», — розповіли аналітики.

На українському ринку ціни на пшеницю залишись без змін.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus