Депутати провалили голосування за законопроєкти про розвиток бджільництва

27 січня 2022 180 0
Верховна Рада України
Kurkul.comВерховна Рада України

Сьогодні у ВРУ було розглянуто законопроєкт №5274 та альтернативний до нього проєкту закону №5274-1, які регулювали питання розвитку галузі бджільництва, охорону, захист та збереження бджіл. Проте парламентарії не підтримали повернення обох законопроєктів на повторне перше читання і відправили їх на доопрацювання. Повідомляє Kurkul.com.

«В цих законопроєктах визначаються завдання законодавства України про розвиток бджільництва та захист бджіл. В альтернативній редакції застосовано інший підхід до визначення кола суб’єктів та об’єктів бджільництва, в тому числі і до суб’єктів державного управління, запропоновано інший механізм державної підтримки; визначаються правові засади бортництва тощо», — розповіла народна депутатка Марина Нікітіна 

Голова підкомітету Комітету з питань аграрної та земельної політики Маргарита Шол доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт №5274-1, а законопроєкт №5274 — відхилити. Тому за результатами голосування законопроєкти не набрали голосів для прийняття за основу та 274 голосами «за» відправили їх на доопрацювання.

Читайте також: В Україні більшість випадків загибелі бджіл пов’язані з отруєнням пестицидами

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus