Експерт розповів, як зменшити ризики рейдерства у сільському господарстві

1 лютого 2022 139 0
Експерт розповів, як зменшити ризики рейдерства у сільському господарстві

Відкриття ринку землі загострило страхи малих виробників щодо земельного рейдерства, хоча згідно зі статистикою, пік рейдерських захоплень припав на 2019 р. — 766 випадків. Про це розповів виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад, голова Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник у матеріалі на epravda.com, пише Kurkul.com.

  • Експерт розповів, що робити фермерам у разі конфлікту та як прораховувати ризики і завжди бути на крок попереду:

    1. Аналіз та застосування законодавчих новел. Усі законодавчі зміни є рухом уперед, що вимагає від власника постійного вдосконалення управління.

    2. Поточний правовий та бухгалтерський професійний супровід діяльності господарства. Як показує практика, до юристів чи інших фахівців власники бізнесу звертаються тільки тоді, коли рейдерська атака вже відбулася.

    3. Належний захист активів підприємства з точки зору документального оформлення прав на землю і захисту поля фахівцями у сфері безпеки. З року в рік трапляються випадки фізичного захоплення врожаю в період жнив.

«І держава, і фермери однаково зацікавлені, щоб право власності на землю було непохитним і гарантованим не лише де-юре, а й де-факто. Не буду тішити ілюзіями, що рейдерству легко покласти край, але щиро вірю, що ці кроки суттєво ускладнять незаконне заволодіння чужим майном», — додав Іван Слободяник.

Читайте також: Власники землі продали понад 31 тисячу паїв

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою