На Вінниччині підприємство влаштувало стихійне звалище відходів тваринного походження

2 лютого 2022 141 0
На Вінниччині підприємство влаштувало стихійне звалище відходів тваринного походження
Kurkul.com

На Вінниччині повідомили про підозру керівнику держпідприємства, який організував утилізацію небезпечних відходів тваринного походження у непристосованому для цього місці та завдали мільйонних збитків екології регіону. Про це повідомили у пресслужбі поліції Вінницької обл.

Як зазначили у відомстві, 51-річний підозрюваний, ігноруючи встановлені спеціальні правила, організував утилізацію небезпечних відходів тваринного походження у непристосованому для цього місці. Злочинні дії посадовця призвели до забруднення земельної ділянки площею 1,3 га.

За словами заступника начальника слідчого управління поліції Едгарда Папікяна, під час досудового розслідування слідчі встановили, що зловмисник упродовж 2019-2021 рр. на земельній ділянці підприємства у Вінницькому районі організував систематичне розміщення небезпечних  відходів.

Такими діями підозрюваний створив небезпеку для довкілля та жителів навколишніх населених пунктів. Експерти встановили, що державі завдано збитків на суму понад 1,2 млн грн, а допустимий рівень небезпечних речовин у забрудненому ґрунті перевищив майже 8 разів.

Слідчі встановлюють усі обставини вчиненого правопорушення та причетних до нього осіб. Наразі підозрюваному повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Читайте також: На Черкащині судитимуть викрадачів гербіцидів із фермерського господарства

Виконано за допомогою Disqus