Трейдери розповіли про зміни цін на експортному ринку української пшениці та кукурудзи

2 лютого 2022 2555 0
Кукурудза
Кукурудза

На експортному ринку помічено знижувальні тенденції цін на українську пшеницю та кукурудзу. Про це повідомили аналітики G.R. Agro, пише Kurkul.com.

«Ціни попиту на українську пшеницю 2 та 3 класу CPT глибоководні порти у доларовому еквіваленті зменшились на $2/т проти минулої п’ятниці — до $308 та $307/т. У гривневому еквіваленті зниження відбулось на 50 грн», — повідомили трейдери.

Ціни на продовольчу пшеницюЗ їх слів, у випадку продовження сприятливих погодних умов для нового врожаю пшениці у Причорномор’ї та Європі можливий додатковий тиск на ціни. Також розвиток цін буде залежати від поведінки Росії щодо формули розрахунку експортного мита. 

Тим часом на експортному ринку фуражної пшениці спостерігається знижувальна тенденція цін попиту CPT глибоководні порти на фоні цінотворення на сусідніх ринках. Трейдери прогнозують, що подальше ціноутворення буде залежати від сусідніх ринків та рівня попиту.

Ціни на фуражну пшеницю

Щодо фуражної кукурудзи, то її ціни попиту СРТ-глибоководні порти у доларовому еквіваленті зменшились на $1/т проти минулої п’ятниці — до $272/т, на фоні ослаблення пшеничного ринку.

Ціни на фуражну кукурудзу

«Велика кількість пропозицій української кукурудзи може тиснути на ціни на базисі CPT. У той час, як погіршення стану врожаю у Південній Америці виступає на руку експортерам з США та України і підігріває ціни на базисі FOB», — прогнозують аналітики.

 Читайте також: Цього тижня Україна підпише угоду про зону вільної торгівлі з Туреччиною — Зеленський

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus