Світові запаси пшениці виявились нижчими, ніж очікував ринок — прогноз USDA

9 лютого 2022 929 0
Світові запаси пшениці виявились нижчими, ніж очікував ринок — прогноз USDA
Kurkul.com

Експерти USDA передбачають зниження світового виробництва пшениці у 2021/22 МР на 2 млн т до 776,4 млн т. Про це свідчать дані аналітичного звіту USDA за лютий, інформує Kurkul.com

«Глобальний прогноз пшениці на 2021/22 р. передбачає нижчі поставки, більше споживання, збільшення торгівлі та зменшення кінцевих запасів. Прогнозується, що поставки скоротяться на 1,1 млн т», — зазначається у звіті.

За прогнозами аналітиків, знизиться виробництва зерна у Бразилії, Казахстані та Близькому Сході.

Для України прогноз виробництва залишили на рівні 33 млн т. Хоча Мінагрополітики передбачає збір на рівні 32,1 млн т. Імпорт та експорт теж не змінився. Водночас USDA прогнозує зростання кінцевих запасів до 2 млн т. Таке збільшення відбулось за рахунок прогнозованого зменшення внутрішнього споживання пшениці.

Читайте також: Китай прогнозує зростання світових цін на кукурудзу

Для США цього експерти передбачають стабільні поставки, нижче внутрішнє споживання, скорочення експорту (на 0,4 млн т до 22,05 млн т) та збільшення кінцевих запасів — із 17,09 млн т до 17,63 млн т.

Прогнозовані світові кінцеві запаси на 2021/22 МР знизили на 1,7 млн т до 278,2 млн т, скорочення для Канади та Індії частково компенсується збільшенням у Сполучених Штатах і Україні.

«Світові запаси пшениці дещо нижчі очікувань, оскільки використання зросло в таких країнах, як Аргентина, Канада та Індія», — написала Карен Браун (Karen Braun), глобальний оглядач по сільському господарстві у Twitter.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus