Український виробник розробив тракторний маніпулятор з дистанційним керуванням

18 лютого 2022 138 0
Український виробник розробив тракторний маніпулятор з дистанційним керуванням
Kurkul.com

Полтавський виробник сільгосптехніки компанія DLight презентував новий тракторний маніпулятор DL Smart, яким можна керувати за допомогою дистанційного пульта. Дебют новинки відбувся на виставці АгроВесна 2022 у Києві. Повідомляє Traktorist.ua.

За словами менеджера із роботи з корпоративними клієнтами DLight Сергія Волошина, новинка є логічним завершенням попередньої моделі виробника. DL Smart агрегатується з триточковою навіскою трактора та має виліт стріли 5,5 м й може піднімати «на краю» до тонни вантажу. У новій моделі додано додаткову секцію стріли, що дозволяє здійснювати вантажно-розвантажувальні роботи безпосередньо поблизу трактора.

В основі конструкції крана-маніпулятора використовується рейкова система повороту, відповідно, це дозволяє машині крутитися на 370 градусів (попередня модель могла це робити лише на 160 градусів).

«Крім того, це перший наш кран, який оснащений системою дистанційного керування й ми вважаємо, що за цим майбутнє. Відповідно клієнту не потрібен буде стропальник. Клієнт спокійно керує пультом, з будь-якої сторони у нього є зона огляду — він бачить вантаж, може опустити, підчепити гак, підняти, обійти — це незрівнянні переваги, тобто ви заощаджуєте одну людину», — зазначив Сергій Волошин. 

Спеціаліст додав, що техніка підпадає під державну компенсацію. Гідроциліндри в машині використовують українського виробництва — компанії Гідросила,  щодо гідророзподільника та пульта дистанційного керування, то це розробки турецької компанії-партнера Akon. Метал в розробці використовується як і українського виробництва, так і турецького.

За словами Сергія Волошина, ціна крана-маніпулятора DL Smar в повній комплектації, але без ковша, становить від 390 тис. грн до 420 тис. грн. Ківш купується окремо залежно від потреб клієнта.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus