Новий проект навчатиме фермерів експортувати до Європи

19 лютого 2016 34 0
Ельвіра Севостьяненко, президент Донецької торгово-промислової палати
kurkul.comЕльвіра Севостьяненко, президент Донецької торгово-промислової палати

Основна проблема проходження сертифікації товарів для виходу на ринки ЄС – її велика вартість. Про це на презентації проекту «Лабораторія бізнес-рішень Export-UA» заявила президент Донецької торгово-промислової палати Ельвіра Севостьяненко.

«Під час роботи Лабораторії ми розповімо, які процедури потрібно проходити для отримання сертифікації та до яких уповноважених органів потрібно звертатися. Окрім цього, ми розкажемо про те, де і яким чином можна отримати фінансування на проходження сертифікації», — повідомила вона.

За словами Ельвіри Севостьяненко, для того, щоб товаровиробник міг залучити таку фінансову підтримку, він повинен відкрити свою фінансову звітність, а також отримати навички створення бізнес-планів.

«Потрібно багато працювати в цьому напрямі. Ті бізнесмени, які не хочуть цього робити не матимуть змоги експортувати свої товари до ЄС», — підсумувала вона.

Довідково

«Лабораторія бізнес-рішень Export-UA» («Business LAB Export-UA») — серії практичних семінарів-тренінгів, метою яких є підвищення рівня обізнаності українського бізнесу у питаннях DCFTA, надання практичної допомоги та поширення серед підприємців прикладів успішного експорту українських товарів та послуг.

В рамках проекту заплановано проведення навчальних модулів та практикумів з основ експортної діяльності з країнами ЄС на базі авторських методик ініціаторів проекту. Семінари-тренінги відбудуться в різних регіонах України. В рамках відвідання семінарів підприємці, які мають бажання та потенціал до виведення своєї продукції та послуг на ринки ЄС, зможуть ознайомитись із особливостями здійснення експортної діяльності, з основами міжнародної торгівлі, експортного маркетингу, із правилами відповідності стандартам і нормам законодавств країн ЄС та ін.

Програма семінарів-тренінгів включатиме: теоретичний блок (норми законодавства ЄС, правила, регламенти тощо), практичні рекомендації, враховуючи індивідуальні особливості продукції, послуг учасників тренінгів та презентацію успішних історій – досвід підприємств, які вже вивели свою продукцію, послуги на ринки ЄС.

Андрій Губін, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus